Na octovou limču - SHRUB
SHRUB? To neznám!
Shrub (čti šrab) nebo taky octová limča. Jde o kombinaci ovoce, cukru a octa, v poměru cca 1:1:1. Suroviny se spolu smíchají a nechají fermentovat a zrát. U výroby takového sirupu je esenciální čas. Suroviny se musí nechat zrát alespoň 3 měsíce, aby se chutě propojily a "zakulatily" a aby ocet přišel o svoji "ostrost".
Právě díky dlouhému zrání se nemusíte bát, že to bude chutnat jako panák octa. Je to super svěží letní pití, kde ocet hraje roli konzervantu a dodává jinou, u limče neočekávanou kyselost.
Shruby se hojně využívají v barové kultuře a najdete je snad za každým dobrým barem, ale naprosto skvěle chutná i jen tak s ledem a sodou.
Nebudeme tvrdit, že je to pití pro každého, octová kyselost je pro většinu lidí velkým překvapením, ale jak se k nim jednou "propijete", už vás klasická malinovka rozhodně neuspokojí.
A k bláznivému pití patří bláznivá etiketa, proto jsme oslovily skvělého tatéra #bizart_wizard, který pro nás vytvořil svoji bizár verzi mravenečníka.