Octy a další
Po letech vaření marmelád, se nám zachtělo zkusit i něco jiného, slaného a kyselého nebo něco na vaření. A tak vám letos můžeme představit řadu Vanda do kuchyně!
Momentálně tu najdete hlavně ovocné octy. Ty jsme ladily přes půl roku a teď je s čistým svědomým můžeme poslat i k Vám.
Tradiční italský vinný ocet jsme infuzovaly pořádnou hromadu ovoce a několik týdnů nechaly pracovat, scedily a nechaly ještě chvíli odpočívat. K Vám do kuchyně putují v 250 ml lahvičkách s mravenečníkem, co vyměnil marmošku za vařečku.
No a na co je tak použít?
Jasnou odpovědí je samozřejmě salát, s kapkou oleje a soli máte hotový dresink. Ale můžete je použít kamkoliv, kde si chuť žádá kapku kyselosti.
Citrusový se skvěle hodí k restované zelenině, na kadeřávěk nebo špenát, ale skvěle si rozumí i s mrkví. Můžete jej přidat i do marinády na maso, skvěle funguje s kuřetem nebo jiným světlým masem. Nebo zkuste překvapit aromatickým bergamotem Vaši oblíbenou rybu.
Malinový zase překvapí jako vynikající společník k dezertům, třeba ke sladkým pusinkám. Zkuste jej kápnout třeba k červenému zelí, do paštiky nebo ke zvěřině. Dá se dokonce i pít, s ledem a sodou máte extra osvěžující drink!
Prostě jako u každého vaření, vše je jen na Vaší představivosti a odvaze.
Protože nás baví experimentovat, chceme i tuhle kategorii, stejně jako sirupy a marmelády, postupně rozšiřovat.