Yorkshirská rebarbora
Tohle není jen tak nějaká rebarbora, pěstuje se totiž po tmě a jenom na severu Anglie.
Jde o starou metodu, kdy se hlízy nechávájí dva roky venku mrznout a až poté se zasadí do temných hal, kde rebarbora roste. Protože u ní nedochází k fotosyntéze, nevyrostou téměř žádné listy a všechna sladkost zůstává ve stoncích. V halách se jí hodně topí a rebarbora ve snaze najít světlo vyroste extra rychle. Tahle delikatesa se proto sklízí už začátkem února a aby se nenarušil proces pěstování, věechna kontrola i sklízení probíhá za světla svíček.
Chuť i barva se diametrálně odlišná od té naší polní. Stonky mají skoro křiklavě růžovou barvu a hlavně jsou extra sladké, ale stále s tou příjemnou rebarborovou kyselinou.
My jsme si pro 5 kg zajely rovnou do Yorku a jsme si naprosto jistý, že tule delikatesu jinde neochutnáte!
Více o pěstování TADY a o farmáři, průkopníkovi této metody, TADY.
Kategorie: | Džemy |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Položka byla vyprodána… |
Džem výběrový extra speciální se sníženým obsahem cukru
Složení: yorkshire forced rhubarb 61 %, cukr 30 %, čerstvá šťáva z krvavých pomerančů 9 %, citrusový pektin.
Na 100 g džemu bylo použito 65 g rebarbory , 100 g džemu obsahuje 30g cukru.
Po otevření uchovejte v lednici.
Obsah: 200 g