Yorkshirská rebarbora

Tohle není jen tak nějaká rebarbora, pěstuje se totiž po tmě a jenom na severu Anglie.

Jde o starou metodu, kdy se hlízy nechávájí dva roky venku mrznout a až poté se zasadí do temných hal, kde rebarbora roste. Protože u ní nedochází k fotosyntéze, nevyrostou téměř žádné listy a všechna sladkost zůstává ve stoncích. V halách se jí hodně topí a rebarbora ve snaze najít světlo vyroste extra rychle. Tahle delikatesa se proto sklízí už začátkem února a aby se nenarušil proces pěstování, věechna kontrola i sklízení probíhá za světla svíček.

 

Chuť i barva se diametrálně odlišná od té naší polní. Stonky mají skoro křiklavě růžovou barvu a hlavně jsou extra sladké, ale stále s tou příjemnou rebarborovou kyselinou.

 

My jsme si pro 5 kg zajely rovnou do Yorku a jsme si naprosto jistý, že tule delikatesu jinde neochutnáte!

 

Více o pěstování TADY a o farmáři, průkopníkovi této metody, TADY.

Položka byla vyprodána…
Vyprodáno a už nebude
215 Kč 187 Kč bez DPH
Kategorie: Džemy
Hmotnost: 0.4 kg
Položka byla vyprodána…
com.apple.Pasteboard.PNzWG9
Novinka Tip Limitka

Džem výběrový extra speciální se sníženým obsahem cukru

Složení: yorkshire forced rhubarb 61 %, cukr 30 %, čerstvá šťáva z krvavých pomerančů 9 %, citrusový pektin.

Na 100 g džemu bylo použito 65 g rebarbory , 100 g džemu obsahuje 30g cukru.

Po otevření uchovejte v lednici.

Obsah: 200 g 

Zpět do obchodu