Citronová pasta
V téhle skleničce najdete pastu vyrobenou 1:1 z bio citronové kůry a nečištěné mořské soli. Citrony jsou z Itošky a bio, ze kterých vaříme třeba tuhle marmošku.
Kůru vaříme několik hodin, takže přijde o většinu svojí hořkosti, ale zůstává jí silná citrusová chuť a aroma,
Zajímavý, ale co s tím?
Na chleba si to nemažte, tahle paráda je hlavně na vaření. Můžete s tím dochutit třeba rajčatovou omáčku, guacamole, nebo hummus. Přidejte olej a máte famózní marinádu na maso. Přimíchejte ji do ricotty, přihoďte bylinky a máte fresh pomazánku.
Pastu můžete dát vícemémě kamkoliv, kde byste rádi měli citronovou chuť. Jen bacha, soli je v ní dost, takže dosolujte až po jejím použití.
Kategorie: | Octy a další |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Složení: citrony ze Sicílie, sicilská nečištěná mořská sůl
Obsah: 60 g
Po otevření dejte do lednice. Tam vydrží prakticky navěky, dochází jen k oxidaci a jejímu hnědnutí.